Hvidløg (allium sativum)

 

Her kan du måske få fat på hvidløgssorter:

Territorial Seed Company, USA

Tomatklubben ved Åke Truedsson

 

 

Dyrkningsvejledning

 

Hvidløg er meget let at dyrke og er samtidig en af de grøntsager som bedst kan betale sig at dyrke selv, især hvis man ønsker økologisk dyrket hvidløg.

 

Hvidløg sættes midt i oktober i en dybde så toppen af feddet er dækket af 5-6 cm jord. Ideen med at sætte i efteråret er at hvidløget lige akkurat når at sætte rødder uden at den grønne top kommer op fra jorden. Når foråret kommer, vokser planten så videre. Skulle man time lidt forkert således at der alligevel dannes top om efteråret er det en god idé at dække de spæde planter med en masse blade for at de ikke skal fryse ihjel. Hvidløg er dog særdeles hårdfør og vil sikkert alligevel vokse videre næste forår medmindre vinteren er særdeles hård…

 

 

Dyrkningsvejledning fra Havenyt.dk:

 

Dyrkning af hvidløg

 

 

 

 

 

Red of Sulmona (købt 2005 hos GourmetGarage.dk)
Hårdnakket type.

Stammer fra Abruzzo-regionen i Italien. Udvikler ret små hvidløg med rød skalfarve. Røde hvidløg er som regel en anelse sødere i smagen. Er et såkaldt slange-hvidløg, da sorten danner lange slangagtige vækster med frøstande i løbet af sommeren. Disse fjernes for at få større løg.

Sættetidspunkt 2006: 23. oktober.

 

 

 

 

Thermidrome (købt 2002 hos Solsikken.dk)

 

En god sort til danske forhold – klarer sig ret godt både på mager sandjord og fed lerjord.

Sættetidspunkt 2006: 22. oktober.

 

  

 

 

Inchelium Red (købt 2008 hos Den Økologiske Have, Odder)

En soft neck-type (flettehvidløg) fundet i Colville, Inchelium, Washington, USA, på en slette. Stort udbytte og lang holdbarhed.

 

Transylvanian (købt 2008 hos Den Økologiske Have, Odder)

Et soft neck-hvidløg fra Rumænien. Store hoveder.