Glaskål / knudekål (brassica oleraceae var. gonglyodes)

 

Glaskål har en sprød konsistens og hvidt, glasagtigt kød med en sød, mild smag.

Glaskål tilhører kålfamilien (de korsblomstrede), men angribes ikke så meget af skadedyre som mange andre medlemmer af familien. Dæk dog gerne med bionet alligevel.

 

Dyrkningsvejledning for glaskål

 

Så direkte på friland fra sidst i april til først i maj.

Da glaskål har en forholdsvis kort udviklingstid (65-75 dage) er den velegnet som for- og efterafgrøde. Fx før bønner eller efter løg eller hvidløg. Desuden bliver kvaliteten af knoldene bedst når det ikke er for varmt og tørt.

 

Dyrkningsvejledning fra Havenyt.dk:

 

Kåldyrkningens svære kunst

Kål

 

 

Sorter 2006

 

Superschmelz

En sen sort, som danner sprøde, velsmagende. Mild og velsmagende, også som stor – kan opnå en vægt på op til 5 kilo uden at blive træet. Sen til at løbe i stok. Kan opbevares i løbet af vinteren. (Primafrø, DK 2006)

 

Azur Star

Blåviolet og en af de tidligste sorter af glaskål. Høstes så snart knolden er på størrelse med en tennisbold. (Den Økologiske Have (Bingenheimer Saatgut), DK 2006)

Sået d. 20/4, fremspiret d.