Glaskål / knudekål (brassica
oleraceae var. gonglyodes) |
Glaskål har en sprød konsistens og hvidt,
glasagtigt kød med en sød, mild smag. Glaskål tilhører kålfamilien (de
korsblomstrede), men angribes ikke så meget af skadedyre som mange andre medlemmer
af familien. Dæk dog gerne med bionet alligevel. Dyrkningsvejledning
for glaskål Så direkte på friland fra sidst i april
til først i maj. Da glaskål har en forholdsvis kort
udviklingstid (65-75 dage) er den velegnet som for- og efterafgrøde. Fx før
bønner eller efter løg eller hvidløg. Desuden bliver kvaliteten af knoldene
bedst når det ikke er for varmt og tørt. Dyrkningsvejledning fra Havenyt.dk: |
Sorter
2006 Superschmelz En sen sort, som danner sprøde, velsmagende.
Mild og velsmagende, også som stor – kan opnå en vægt på op til 5 kilo uden
at blive træet. Sen til at løbe i stok. Kan opbevares i løbet af vinteren.
(Primafrø, DK 2006) Azur Star Blåviolet og en af de tidligste sorter af
glaskål. Høstes så snart knolden er på størrelse med en tennisbold. (Den
Økologiske Have (Bingenheimer Saatgut), DK 2006) Sået d. 20/4, fremspiret d. |