Majroe (brassica rapa)

 

Hedder på engelsk ”turnip”.

 

Majroer egner sig bedst som efterafgrøde sidst på sæsonen, men kan også dyrkes om foråret som forafgrøde.

 

Så med 30-40 cm mellem rækkerne. Høst de forårsdyrkede meget tidligt, da de ellers bliver uspiselige! Det er dog bedst at så sidst på sommeren. Smagen bliver bedre hvis roerne udvikler sig i det køligere efterår og de kan sagtens nå at blive de anbefalede 5-6 cm i diameter, da de udvikler sig i løbet af kun 70-80 dage.

 

Da majroer tilhører kålfamilien, er det en god idé at dække med fiberdug for at undgå kållarver – når det bliver køligere sidst på efteråret kan fiberdugen fjernes igen.

 

 

Dyrkningsvejledning fra Havenyt.dk:

 

Majroer

 

 

 

Sorter 2006

 

Majroe, ”Snowball”: Tidlig sort med hvide, mellemstore roer, som er søde. Stammer fra før 1865.

 

Majroe, ”Purple Top White Globe: Tidlig sort som danner hvide roer med lilla i toppen. Roden bør anvendes når den er 5-10 cm lang.

(Primafrø, DK)

 

Majroe, ”Golden Ball”: En Heirloom-sort fra 1800-tallets Europa. God, hårdfør sort som danner gullige roer med gulligt kød. Roden bør anvendes når den er 5-10 cm lang. Det gule kød er blødt med fin smag og en eftersmag af bittermandel. Da den ikke har ret mange fibre, får den en gelé-agtig konsistens ved kogning.

Kaldes også ”Orange Jelly” og på fransk ”Jaune Boule d’Or”. Det franske frøfirma Vilmorin opførte i 1854 sorten under navnet ”Robertson’s Golden Ball”. Meget værdsat i Skotland og Nordengland.

(Primafrø, DK – import fra Stoke Seeds, UK)