Perilla / bladmynte (perilla frutescens var. crispa)

 

Bladmynte bruges meget i Japan og kaldes her Shiso – frem for alt bruges den til sushi, da bladene skulle indeholde stoffer som uskadeliggør eventuelle parasitter i den rå fisk.

 

Der findes Shiso i en grøn og en lilla variant samt en sort med grøn overside og lilla underside. Smagen kan betegnes som en mellemting mellem mynte og basilikum. Den grønne perilla skulle have den kraftigste smag.

 

Perilla går i frø senere end basilikum. Frøene skulle have en dårlig holdbarhed, men når først planten har etableret sig vil den mange steder selvså år efter år, gælder det mon også Danmark?

 

Det er svært at skaffe detaljerede oplysninger om dyrkning, men mon ikke det nære slægtskab med basilikum betyder at man kan dyrke den med held efter samme fremgangsmåde som for basilikum…?

 

Basilikum trives som solitær plante, dsv den bør stå alene og ikke plantet sammen med en masse andre basilikumplanter, som man ser det I de potter man kan købe I supermarkeder.

Basilikum skal have læ, vand, varme og sol – I den nævnte rækkefølge – dvs læ er vigtigst.

 

 

Sorter 2006

 

Rød Bladmynte (shiso) fra Primafrø.